Om oss

 Racing Rascals föddes efter en tanke att det är väldigt enkelt att dela med sig av det man har, till de som kanske inte har haft samma tur i livet, och samtidigt ha väldigt roligt! Varför inte kombinera nytta med nöje? Efter att Peder Karlsson, som sedermera grundade Racing Rascals, läst om Amerikanska Make a wish foundation som har som enda syfte att uppfylla svårt sjuka barns drömmar så han kontakt med en Svensk motsvarighet för att se om det fanns intresse för ett bilevent.

Peder som har ett stort eget bilintresse och umgås med många med samma inställning tänkte att det ka väl inte vara några problem att få ihop några stycken som kan köra lite barn? Och vilken liten kille vill inte åka Porsche eller Ferrari?! Stiftelsen svarade artigt att det fanns det nog, men visa av erfarenhet så vet de att många vill väl men sen visar det sig ibland att det inte var så enkelt att få ihop något bra. Så när representanterna från stiftelsen några månader senare kom ner till racebanan Mantorp Park visste de nog inte vad de skulle förvänta sig, fanns det några bilar där? Har vi lurat hit 50 familjer och så blir det en flopp?

De möttes av en tom depå, inte en bil så långt ögat kunde nå... Väl uppe på läktaren så förklarade Peder att det hade blivit lite avbokningar men att det iallafall fanns en bil som alla skulle få åka i, förbifarande på start och målrakan kommer en grön Fiat127... Alla skrattar, och några av dem lite oroligt... Sen frågar Peder via intercom om det verkligen inte fanns några fler bilar, och då hörs ett dovt muller långt nere i en kurva som inte syns från läktaren. Därefter kom bil efter bil, Ferrari, Porsche, Lamborghini, Koenigsegg mm, klassiker och samlarobjekt for på bredställ genom kurvorna. En bra bit över 100 bilar for förbi depårakan, det tog över 10 minuter för alla bilar att passera.

Efter paraden fick barnen varsin hjälm och det bar iväg ut på banan, förarna var lite försiktiga i början men blev snabbt tillrättavisade av barnen, Fortare! gasa mer! går den inte fortare!?. Leendena på både barnen och föräldrarna sträckte sig från öra till öra, förarna var minst lika glada! När dagen var slut och alla hade begett sig hemåt så var det någon som reflekterade över dagen och sa, -jag såg inte ett enda sjukt barn idag, bara massor av glada barn och föräldrar som hade en riktigt rolig dag!

Det var början till det som har blivit en årlig tradition och nu kallas Racing Rascals Ba®ndag, och också anledningen till att Racing Rascals skapades. Rascal kan direkt översättas till rackarunge eller liknande och det kändes som ett väldigt passande namn på den här verksamheten, dels för att den kom till för barnens skull, och dels för att vi som är aktiva i vår lilla grupp, nog alla fortfarande har en lite rackarunge i oss...

Förutom Ba®ndagen arrangerar Racing Rascals andra event som till stor del går ut på att stötta Ba®ndagen på olika sätt. Man har också satt ihop ett eget Raceteam som åker runt på olika event runt om i Sverige och Europa för att promota Racing Rascals och dess verksamhet, dels för andra bilägare, men också för företag som vill vara med och hjälpa verksamheten.